kranz

Kurt Kranz (1910-1997) var en tysk maler, grafiker og professor.Han lærte bla a av den kjente kunstneren Laszlo Moholy-Nagy. På hans anbefaling, studerte han ved Bauhaus i Dessau først, deretter i Berlin med Josef Albers, Joost Schmidt og fotograf Walter Peterhans. Videre utdannelse ved Paul Klee og Wassily Kandinsky. Like før nazistenes nedleggelse av Bauhaus i 1933 fikk han sitt diplom.

Han jobbet som kunstner i Berlin. Under krigen var han soldat i Finland. Han returnerte i 1946 til Berlin. I 1950 ble han ansatt ved die Hochschule für bildende Künste Hamburg og jobbet der til 1972. Han var gjesteforeleser i Amerika og Japan, blant annet til Harvard University, USA.

Bildene er fra hans Norwegisches Aquarell-Buch. Research ved Olav Sataslåtten.

geilo

Geilo

fjell

XVII. Herbstliches Fjell

hallingstue

XVI. Hallingdalshaus

foss

XV. Bachtal

stabbur

XIV. Alter Stabbur

hemsedal

XIII. Holzplatz im Hemsedal