«I Myrdal bodde ogsaa jernbanens læge, dr. Bruun, den nuværende distriktslæge i Aal i Hallingdal. Dr. Bruun hadde glimrende betingelser for en saadan stilling. Udmerket skiløper, jæger og i det hele taget friluftsmand, som han var. Man hadde telefonforbindelse over fjeldet mellem Myrdal og Opset og den samme vei som telefonen gik, maatte ogsaa dr. Bruun gaa paa sine ski, naar han i de lange vintre blev kaldt i sykebesøk til Opset. Gjert Kaardal var da gjerne hans ledsager, hvis det var nødvendig, likesom han var postfører paa denne strækning. Der findes en dristig nedgang fra fjeldet i brattesvinger helt ned i Myrdalens bund. Den kaldes endnuDoktorløipa». Det er dr. Bruuu, som har fundet den,men det er vist ikke mange, som sætter den ned efter ham. Dr. Bruun blev forflyttet til Aal førend selve Gravehaistunnelen var slaat igjennem og som hans eftermand kom dr. Møinichen, nu indehaveren av det bekjendte kursted i Frognersæteraasen».

Fra «Da Bergensbanen blev til : fem aars ingeniørliv paa høifjeldet»
av Sigvard Heber, utgitt på Gyldendal i 1924.

hansbruun

I følge Ola Perstølens minneord over Dr Hans Bruun i Hallingdølen 7. mars 1941 tok Dr. Bruun medisinsk embetseksamen 1 1891. Han var kommunelege i Høland noen år og i 1896 ble han lege Bergensbanebyggingen, med bosted på Myrdal. Han kom til Ål som distrikslege i 1903.