«Hamarsbøn-Raaen genealogy» fra 1959 av Aagot Raaen

Hamarsbøn-Raaen genealogy by Aagot Raaen
Klikk på lenken for å lese boken.

Aagot Raaen (3. desember 1873 – 7. januar 1957) var en amerikansk forfatter og lærer. Raaen var datter av Thomas T. Raaen (1827-1903) og Ragnhild (Rødningen) Raaen (1839-1923) som var innvandrere fra Norge. I juni 1874 hadde familien flyttet til Dakota Territory, og  bosatte seg  i nærheten av Hatton, North Dakota. I 1903 ble Aagot Raaen uteksaminert fra Mayville State Normal School, nå Mayville State University. I 1913 avsluttet hun studier ved University of Minnesota. Hun har ble senere også uteksaminert ved universiteter i Berlin og Hawaii.

Raaen var lærer ved skoler i North Dakota, spesielt Oak Grove Lutheran School i Fargo, North Dakota. Fra 1917 til 1922 var hun skolens superintendent i Steele County, North Dakota. I 1922 begynte hun å undervise på en rekke post-graduate institusjoner på Hawaii.

Raaen forfattet flere historiske artikler og bøker, inklusiv det selvbiografisk verket Grass of the Earth: Immigrant Life in the Dakota Country. Hun forfattet også mange kortere essays og biografier om innvandrere til Amerika.

Aagot Raaen dedikerte mye tid til utarbeidelsen av denne genealogien, og fikk betydelig hjelp fra Sigurd Reinton i Hol. Dette eksemplaret er hentet fra Allen County Public Library Genealogy Center i USA, og det eksisterer visst bare tre eksemplarer av den. Den er aksessert fra The Internet Archive mai 2019.

One Comment Add yours

  1. knut medhus seier:

    Du er fantastisk til å finne stoff!! Ågot Raaen er ei kvinne verdt eit eige portrett ved høve!

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s